2014 VE ÖNCESİ GİRİŞLİ (AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ DOLDURMUŞ) ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE:


 Mersin Üniversitesi Senatosu’nun yayınladığı azami öğrenim süresini doldurmuş öğrenciler için “ek sınavlar için uygulama esasları” ve yine öğrenci işleri tarafından yayınlanan “ek sınavlar için ÖİBS ve idari işlemler” kılavuzlarına göre azami öğrenim süresini dolduran öğrenciler için ek sınavların 2 Kasım 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Belirtilen sınava 2014 ve önceki yıllarda Yüksekokulumuza kayıt olan öğrencilerden sadece gerekli şartları sağlayabilenler katılacaklardır.

 İlgili kanun ve belirtilen uygulama ilkeleri gereği azami öğrenim süresini doldurduğu halde hiç almadığı ders sayısı 6 ve üzerinde olan öğrenciler bu sınav hakkından yararlanamayacak ve okulumuzla ilişikleri kesilecektir. Ayrıca bu sınavlar sonunda başarısız olduğu ders sayısı 5 ve daha az olan öğrenciler öğrenimlerine devam edecekler ancak sınavlar sonucunda almadığı ve başarısız olduğu ders sayısı 6 ve üzerinde olan öğrencilerin ise okulumuzla ilişiği kesilecektir.

 Ek Sınavlara Katılma Şartları:

1- Azami öğrenim süresini doldurmuş olmak (2014 ve öncesi kayıtlılar),

2- Hiç almadığı ders sayısı 5 ve altında olmak,

Sınavların Uygulanması:

 1 - Sınava katılmak isteyen öğrenciler 19 Ekim 2018 tarihine kadar Yüksekokulumuza dilekçe ile müracaat edeceklerdir. Dilekçeler fax yoluyla, ya da mersinmeslek@gmail.com adresine mail yoluyla gönderilebilecektir. (Yüksekokul Fax no: 0-324-482 22 21 )

 2- Müracaatlar incelendikten sonra sınava girme hakkı elde edenler 22 Ekim 2018 tarihine kadar uzak.mersin.edu.tr adresinde ilan edileceklerdir.

 3- Listede ismi olan öğrencilerden 2017-2018 öğrenim yılında güz ya da bahar yarıyılında kayıt yaptırıp öğrenim harcı yatırmış olanlar sınavlar için herhangi bir ödeme yapmayacak, ancak belirtilen dönemlerde kayıt yaptırmamış olanlar 24 Ekim 2018 tarihine kadar Ziraat Bankasına katkı payı yatıracaklardır.

 4- Ek sınavlar 24-25 Ekim 2018 tarihlerinde, 2. Ek sınavlar ise 31 Ekim-1 Kasım 2018 tarihlerinde yapılacaktır.

 5- Sınavlar sonunda başarısız olduğu ders sayısı 5 ve altında olanların ders kayıtları 2-6 Kasım 2018 tarihlerinde yapılacaktır.

 6- Ek sınavlar sonucunda başarısız olduğu ders sayısı 5 ve üzerinde olan, hiç almadığı ders sayısı 6 ve üzerinde olan öğrencilerin ilişikleri kesilecektir.

 7- Halen içinde bulunduğumuz yarıyılda ders kaydı yaptıran öğrencilerden, azami öğrenim süresini doldurmuş olanların ders kayıtları, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından silinmiş olup; bu öğrencilerden sınava girme hakkı olmayanlar ile sınavlar sonunda başarısız oluğu ders sayısı 6 ve üzerinde olduğu için ilişiği kesilecek öğrencilerin bu yarıyıl için yatırdıkları ücretler iade edilecektir. İade işlemleri ile ilgili açıklama oibs.mersin.edu.tr adresindeki idari işlemler duyurusunda yayınlanmıştır.

 

 

 

Harita

İletişim Bilgileri

Yenişehir Kampüsü Yenişehir / MERSİN
(324) 361 01 79 (Pbx)
(324) 482 22 21 (Fax)
mersinmeslek@mersin.edu.tr
www.facebook.com/mmyouzak